Dagen, tyvärr utan bilder

Idag har vi haft besök av Lencha, hon hade med sig massa fina presenter till både Lilla J och Spykråkan. Jätte trevligt att sitta och prata även om treåringen i huset mest överröstade oss hela tiden :)

Sen var mormorn här en sväng också, trevligt det med. Sen kom hon ytterligare en sväng för att lämna en chokladkalender till Lilla J så nu har hon ngt att öppna i morgon :)

Annars har det varit tacosmys och sen familjemys i soffan framför filmen "modig". Den var riktigt bra och rolig, hela familjen gillade den.

Nu har vi nattat Lilla J och Lillen ligger också och laddar en liten stund i sin vagga. Jag själv är så trött så jag borde egentligen göra i ordning mig och gå å lägga mig jag med men det är så svårt att motivera att lägga sig tio i nio på en fredag på nått sätt.
Får kanske bli lite tv-tittande först, jag har ju trots allt en julmust som ska drickas upp :)

I morgon ska T iväg på fotbollscup så då blir det bara jag och barnen en del av dagen.. Känns inte så jätte roligt då jag sett fram emot helgen så mkt, men han är hemma igen vid tre eller nått så man får hitta på ngt då, kanske julpynta :)

Nu ska jag hämta min julmust, kanske att det slinker ner en och annan chokladbit också!

/ Sandra


Tålamod..

Idag skulle vi till BVC halv tio så jag var tvungen att ställa klockan så att jag skulle hinna göra i ordning alla imorse, två barn, mig själv och en hund.. Jag fick iallafall ihop det till slut och kom iväg till förskolan i nästan perfekt tid. Ut med barnen, i yrande snö, försöka få på babyskyddet på vagnen och inte glömma Lilla J's extra kläder.

Äntligen var allt färdigt och jag hade inte glömt någonting, nöjd över hur bra det ändå gått släpar jag med allt till förskolans dörr, som är låst(?!). Så det var bara att släpa tillbaka allt till bilen igen och trixa av babyskyddet och samtidigt försöka trösta en treåring som sett fram emot att leka med sina kompisar i snön. Under tiden som en tvåveckors gammal bebis sitter och gråter för att det är så tråkigt och han vill upp i famnen.

Vi kom iallafall fram till BVC till slut och jag tror vi var typ två minuter sena så det var ju ändå bra, men jäklar vad irriterande när jag inte hade behövt böka så mkt med allt. Undrar när vi fick info om att det skulle vara stängt idag, eller om det ens var stängt. Nått har jag missat iaf och lite konstigt att dom inte sa ngt igår när mamma hämtade henne och sa "vi ses imorn"...

Nu hänger massa kläder inne på förskolan och hon ska inte dit förens på tisdag.

Hur som helst så gick det bra på BVC och eftersom lillskruttan var ledsen och besviken så gick vi och myste till det med lite fika och det gjorde allt att hon blev nöjd och glad :)

Nu har vi ätit lite mat och väntar på att T ska komma hem från jobbet.

/ Sandra


<3

En trotsig treåring och en spykråka, men oj vad dom är underbara och mamma älskar er såååå mycket!


Vardagen infinner sig

Idag började T jobba igen :/ riktigt tråkigt för vi har haft två veckor med underbart familjemys och man vill liksom aldrig att det ska ta slut..

Lilla J vaknade vid sex i morse när T var på väg ut genom dörren, åh nej tänkte jag, jag ville ju passa på att sova lite till eftersom lillen snusade så gott bredvid mig i sängen. Jag satte på tv:n till Lilla J och la mig i sängen för att bara sova en liiten stund till. Vaknade av bebisgnäll kl halv nio! Underbara lilla gosing som var så snäll å lät mamma sova så länge :)
Sen fick vi göra iordning oss och promenera bort till förskolan, det gick bättre än jag trodde att lämna henne där och det kändes väldigt skönt för jag var lite rädd att det skulle bli gråt å skrik.

Sen kom Frida och lille Grey på besök, lillen fick fina presenter och det var så mysigt att se Grey som var så himla glad hela tiden och bara sken som en sol :)
Mamma hämtade Lilla J på förskolan och kom hem med henne så slapp jag släpa mig ut i regnet en gång till, skönt faktiskt.

Det har gått bra idag för att vara första dagen hemma med två barn själv, hunnit börja med middagen, tvätta Lilla J's overall, ta disken och plocka lite här hemma, men nu är jag riktigt riktigt trött!

/Sandra


Göken

Idag har vi varit en sväng på Göksäter, tanken var att jag skulle köpa julkuddsöverdrag och julgardiner till köket.. Det blev inte så mkt med det, men det blev lite annat: 2 ponnys till Lilla J, en julgransfot, lite godis, krokar till barnens ytterkläder och lite småkrafs.

Nu är vi på väg hem och ska få finbesök av Hanna och August :) båda mina skruttar sover gott i bilen nu:

/Sandra


Mys och julmust

Sitter i soffan med julmust och pepparkakor, lyssnar på min sons snarkningar :) han ligger i sin vagga här i vardagsrummet och snusar så gott. Min underbara dotter är nynattad och min sambo ska strax kila ner till datorn och betala räkningarna.. Mindre roligt men nödvändigt. Nu börjar det mysiga med föräldraledigheten men samtidigt jobbiga då man har så lite pengar :/

Dom senaste dagarna har vi haft mysiga fikor och små rundturer på torget, trevliga besök och massa massa familjemys hemma! Barnen har fått fina presenter av släkt och vänner (foton kommer inom kort hoppas jag).

Nu vaknade lille plutten så jag ska ta och ge honom lite käk,
/Sandra


En liten prins <3

Det tog inte så lång tid efter att jag skrev sist tills jag höll min lille prins i mina armar för allra första gången. Dagen efter (13/11) klockan 16,17 föddes han, en stor grabb på 4505g som var 53cm lång.

Och nu är han redan en vecka gammal (och en dag), och vi är hemma hela familjen tills på tisdag och bara försöker komma in i vardagen med två barn och allt vad det innebär.

Lilla J blev så glad när hon fick se sin lillebror för första gången, kärlek <3. Hon skulle pussa å sa att han var så söt, hon vill gärna bara sitta bredvid och titta på honom och kanske ge honom en liten försiktig puss på pannan. Mina fina goa ungar <3

/ Sandra


+6

Idag har jag gått sex dagar förbi bf-datumet.. Med Lilla J var det så långt det gick, och det kändes alldeles för långt över. Med den här bebisen verkar det dröja ett tag till innan det är dags :/

Ska till barnmorskan idag och jag är väl inte alls sugen egentligen, vill bara stanna här hemma tills det drar igång och slippa släpa runt på den här jobbiga magen mer.. Men jag antar att för varje stund som går så kommer jag närmre slutet på det här. Ska bli skönt att bli sig själv igen. Är trött på den här trötta, bittra, sjuka människan som jag varit alltför länge nu.

/ Sandra


Come out, come out whoever you are!


Förkylning och mys

Inte skrivit på ett tag nu för jag har inte direkt haft nått kul att skriva om. Det har jag egentligen inte nu heller så det blir bara en kort uppdatering om vad vi haft för oss dem närmsta dagarna:
Mamma fyllde år i torsdags så då åkte vi till göken en sväng, handlade lite och fikade.
Lilla J har börjat gå sina femton timmar på förskolan från och med i tisdags så igår (fredag) var hon hemma med mig och hade mysdag.
Lillskruttan har blivit förkyld :( imorse var hon jättehes när hon kom in till oss och nu när vi la henne så var hon hostig och varm, min stackars plutt! Hoppas hon får sova och mår bättre imorgon.

Även om hon var lite krasslig idag så har vi varit en sväng på torget och tagit en fika, hon åkte bak på T's cykel ner och med mig i bilen hem. Att cykla är verkligen en favorit och hon sitter där bak och skrattar och ser överlycklig ut, helt underbart att se :) nu på kvällen har vi haft tacosmys och Lilla J har bakat äppelpaj med T som vi mumsat i oss :) gott var det!

Nu blir det lugnt framför tvn och jag hoppas att bebisen vill komma ut innan helgen är slut.
Efter nio månader med att må skit så vill jag verkligen bara få det här överstökat så att jag kan få börja må normalt igen.. Börjar också kännas lite jobbigt med alla som frågar hela tiden om bebisen har kommit. Eller om jag har några känningar. Eller om jag tror att den kommer snart. Och så vidare... Jag vet att det är av välmening och jag förstår att man undrar och är nyfiken men det är liksom samma frågor varje dag och när man redan gått över tiden så är man liksom ganska lättretlig (som om man inte var det innan iof) och just nu vill jag bara få det gjort så jag kan börja njuta av min lilla familj igen och börja få ihop vardagen med en liten bebis och en trotsig treåring :)


100%

Jaha, min gravidapp från baby gruppen säger att jag har gjort 100% av min graviditet nu... Då har jag bara en fråga, var fan är bebisen?


Mysig men hormonell helg

Haft en mysig helg med min familj med bland annat bio, fika och en massa mys!

Börjar dock bli väldigt trött på att bära runt på den här magen nu.. Trött på hormonerna och att ha ont i hela kroppen, less på att må illa och framförallt fruktansvärt less på att inte ha ngt tålamod och vara gravid i största allmänhet...

Jag vet att "man" säger att vi kvinnor är gjorda för att bära och föda barn men jag kan verkligen inte hålla med om det. Det finns inte en möjlighet att min kropp är som gjord för det, inte en möjlighet. Ska bli så skönt när detta är över! Så snälla, kom ut snart lille bäbis!

Nu ska jag ta min käre fästman och krypa ner i sängen, sov gott!

/Sandra


Skolfoto :)

Idag fick jag ett väldigt fint mms. Lilla J hade ju fotografering på förskolan förra veckan och nu kom fotot till min telefon :) så här söt är min docka:

/ Sandra


RSS 2.0