Inget bajs :(

Nu har Lilla J inte bajsat sen i tisdags, och det börjar kännas lite jobbigt.. Inte så att hon verkar ha ont men hon har svårt att komma till ro och somna. Hon har aldrig gått så här länge utan att bajsa så jag förstår inte varför? Nu har hon iaf äntligen somnat så jag hoppas att det händer nått i blöjan inatt. Dom ska ju inte kunna bli förstoppade när man helammar :/ Jag som hade tänkt att hon skulle få börja med smakisar nu i helgen, det vågar jag inte innan magen har satt igång igen.

Sen blir man ju så nojjig så fort det är något med lilla sessan, man börjar tänka massa hemskt som man inte borde :/

Nä,  nu ska jag äta potatisgratäng och kolla på TV så jag slipper oroa mig en stund, får ju så ont i magen :(

Att amma är underbart på sitt eget sätt..

Måste ju bara berätta om min lilla sessa.. Hon har för vana att försöka pumpa ut mjölken med händerna, typ som en kattunge om du fattar? Bara det att det gör ju liksom ont ibland när hon klämmer och nyper. Så idag på torp så ammade jag henne innan vi skulle åka hem, och som vanligt så tar hon tag på varje sida om bröstet och börjar pumpa å nypa. Jag tar hennes hand försiktigt och försöker avstyra henne. Då släpper hon bröstet och börjar gny, fast med munnen fortfarande öppen och redo för mat. Sen när när jag släpper hennes hand så tar hon tillbaka den och fortsätter helt lugnt att äta.. Knastös..

Vet inte om ni förstår hur jag menar, det är lite svårt att förklara men det ser riktigt roligt ut när hon sätter igång.. Bäbisar kan ju ha humör märker man, och dom vet oftast vad dom vill!

Äckliga fjäder-djur

Precis utanför fönstret hänger små söta taljbollar till sparvar och andra söta små fåglar, men inte nog med att dom äckliga skatorna och kråkorna är där och snor maten, nu börjar måsarna komma hit.. fy, måsar är bland det värsta jag vet. Dom ser ju så fruktansvärt elaka ut.


Ny lära-gå-stol

Idag åkte vi till Torp och bytta lära-gå-stolen. Den andra var jätte fin och det var inget fel på den så, men Lilla J är ju så stadig så jag vill inte vänta tills hon växer i den, dessutom så tycker hon ju att det är såå roligt :) Vi är jätte nöjda med den nya stolen, den verkar vara väldigt bekväm också så jag rekomenderar den varmt! Den är köpt på Olles Leksaker på Torp.

Här är den gamla stolen, funkar säkert jättebra om man är lite längre än Lilla J :)


Denna blev det istället:
Ni ser ju hur glad hon blev :)


Man kan tydligen äta den också


Torp med Lilla J och Mamsen

Idag är det onsdag, det betyder att min kära mor kommer in och umgås med mig och Lilla J heela dagen :) Idag blev det en sväng till torp som resulterade i massa nya saker till Lilla J :)

Så skönt att den nya vagnen får plats i mammas bil oxå, den e bäst!

Vi fick gå och prova lära-gå-stolar också eftersom den vi har nu inte går att sänka så Lilla J når inte ner. Dom var trevliga och sa att det var inga problem att byta trots att vi inte har varken kvitto eller kartong kvar :) Så imorgon blir det antagligen en sväng till torp igen (kanske ÖB då plamsi??) så vi får bytt den till en bättre! (och dyrare givetvis).

När vi kom hem så tänkte vi att det skulle vara gott för Lilla J att ligga med rumpan bar en stund för vi är så dåliga på det, eller lata kanske? Är även dåliga på att ha henne på magen osv osv. I vilket fall som helst så hade vi henne näck OCH på mage, och kan ni tänka er, det tog tre sekunder sen slängde hon över sig på rygg! Jag hade ingen aning om att hon kunde det eftersom vi som sagt aldrig har henne på magen, men bäbisar kan tydligen lära sig saker utan träning! wihoo, nu släppte det dåliga samvetet över att vi inte haft henne på magen! :) Tur, jobbigt om hon liksom aldrig lärt sig det.. kul att vara 45 och inte kunna rulla runt, man blir ju som en skalbagge som ligger å spratlar då ju. Det måste nästan vara värre än 45 och oskuld, eller?

Det blir inga bilder idag heller då jag inte hade nått batteri på kameran, men nu ligger den och laddar så imorgon blir det förhoppningsvis kort på en lycklig bäbis i sin nya gåstol! (Hon ääälskar gå stolar!!)

Nä, kanske ska gå och väcka T som somnat medans han skulle natta Lilla J.. söthe

babysim utan kamera :(

Jag tänkte att jag skulle ta fina kort på min lilla sessa när hon badade idag, men kameran var visst urladdad :(

Det gick i alla fall bra idag och jag provade att dyka med henne själv för första gången :) Hon blev lite ledsen men det gick ganska bra ändå. Det känns jätte bra att det går lite bättre varje gång vi är där!

Nu ska vi kolla på film och sen ska jag faktiskt gå och lägga mig, är riktigt trött idag.

Gonatt mina vänner! Söv sött.


Namngivning för Lilla J

Ingen som var på Lilla J´s namngivning lär glömma den i första taget. Vilket väder! Snöoväder med tillhörande kaos.

Det blev iallafall väldigt lyckat och vi är jätte glada över att så många vågade sig hit :)

Jag hann inte ta så jätte många kort men jag hoppas att alla andra som tog kort kommer dela med sig av dom.

Vi började lördagen med att skriva kontrakt hos mäklaren, våran lägenhet är nu officielt såld! Härligt! Snön gick upp till knäna men det hindrade oss inte från att ge oss ut. Vi hade mycket hjälp av mamma, mormor och Fia som hämtade tårtor, handlade mat och följde med till församlingshemmet och förberedde allt. Det blev väl minst sagt lite rörigt men som tur var så hade jag andra som hade koll på läget så jag kunde vara hur virrig jag ville :)

Några av grabbarna fick gräva fram en bil, som tur var så var det precis utanför så det gick bra. När det var klart samlades alla och vi började äta smörgåstårta.

Vi hälsade alla välkomna och gav gudföräldrarna varsit brev och present sedan öppnade vi Lilla J´s paket, hon fick så otroligt mycket fina saker :) Hälften av det vi tänkt säga glömde vi men det gick ju bra ändå :) Vi hade tänkt prata lite om hennes namn och varför hon heter som hon gör, förklara varför vi vill ha gudförlädrar när vi inte har haft dop å lite sånt, men folk får väl fråga om dom undrar något istället. Sedan åt vi tårta och folket minglade och såg ut att trivas.

Jag grät bara en gång och det var Jos fel, man kan inte göra sånna fina saker förstår du väl!? :) älskar dig gumman! Kan inte tänka mig en bättre gudmor till våran lilla sessa!

Det var flera som hjälpte till med städningen efteråt också, vilket uppskattas jätte mycket! Tack! Det var trevligt in i det sista kan man säga :)

Efteråt åkte jag, T, Lilla J och Malin hem till oss en sväng. Vi la Lilla J och sedan tog vi en cider och kollade igenom hennes presenter :) Tårarna rann en del för det var så himla gulliga saker..

Jag är så glad att ni ville komma på Lilla J´s namngivning och dela hennes dag med oss!

Puss på er!










Toksnö

Nä, nu får det verkligen sluta snöa.. hur ska det gå på namngivningen imorgon egentligen!? Har ju redan köpt mat och tårtor och bokat stor lokal så att alla ska få plats, och så kanske vi inte alls blir många för att folk inte kan ta sig hit.. :/ Tråkigt.. så typiskt att det skall vara sånt kaos-väder just den här helgen.

Men det löser sig nog :) Man ska ju vara positiv!

Håll era tummar så skriver jag mer imorgon :)
kör försiktigt!

Barnvagnen!

Nu har vi köpt ny barnvagn :) Vi (jag) kände att vi behövde ha en mindre och lättare vagn som får plats i mammas bagagelucka :) Och nu har vi (jag) det!

Det blev en svart/grå Bugaboo.. Jag som sagt att jag aldrig skulle lägga så mycket pengar på en barnvagn, men den är faktiskt perfekt! Hur smidig som helst och väger inte alls mycket.

Vi (jag) fick dessutom tag i en begagnad (fast helt ny inplastad i kartong) så priset var ju helt okej. Det ända är väl att vi skulle behöva köpa vintehjul istället för dom små där fram, men det är ju lätt fixat :)

Sen ska jag väl köpa ny klädsel till den också så den blir lite roligare :)

Ett får?!

Såhär ser vårat vardagsrumsfönster ut.. Visst ser det ut som ett får?
ett ulligt, litet får!


Lilla J tycker om att åka bil :)

Filmade Lilla J när vi var på väg hem från GBG i onsdags :)



I suck, and I know it!

Jag har haft lite mycket för mig så jag har inte hunnit uppdatera bloggen :o eller det kanske är fel att säga att jag inte har hunnit, jag har inte prioriterat det bara..

Men imorgon SKA jag skriva om barnvagnsköpet, förberedelser inför namngivningen och andra saker! I promise.. (vad det nu är värt?!)

Hörs imorn! Simma lugnt

Ny vagn..

..om jag skulle kunna bestämma mig för vilken färg :/
Min beslutsångest är inte att leka med.. Spelar ingen roll vad det är jag ska bestämma, finns det mer än ett alternativ så kan jag garantera att jag kommer vela fram och tillbaka..

Vi har iaf bestämt oss för att köpa en bugaboo men jag kan ju då inte bestämma om jag vill ha en helsvart eller paul frank designen..

Imorgon tänkte jag och mamma (och givetvis Lilla J eftersom hon vill hänga i tutten när hon ska ha mat) åka till Göteborg och kolla lite på vagnen, kanske kan jag bestämma mig om jag ser dom olika.

Vill ju ha alltihop ju..


Babysim nästan utan gråt :)

Idag var det babysim och Lilla J grät knappt :) hon till och med skrattade i vattnet, det har hon aldrig gjort innan! måste sett lite löjligt ut när jag blev helt överlycklig när hon log mot mig men det bara gick inte att hålla sig.

Typ:
-Timmy, hon ler! Det har hon aldrig gjort i vattnet innan! ser du!!?

-mmmm

Kul var det iallafall :)
Se själva: (som vanligt är mamma och pappa gladast)

     

Äntligen måndag, äntligen!

Jag vet inte vad som for över mig men idag har jag lagat frukost! Inget jätte avancerat kanske men jag väljer att vara stolt ändå!



Man kan köpa ägg i 4-pack! Dom är sååå söta så jag var ju tvungen att köpa ett paket :)


En rolig länk igen!

http://www.youtube.com/watch?v=KIk26JT4XDY&feature=related

tur att det finns folk som sparar sånt här och lägger ut till oss andra :)

Alla <3 dag middag och bus

Så här gott kan man äta när man har en underbar flickvän som lagar mat åt en :) Man får passa på att busa lite med Lilla J också :)

           

Hemligt paket!

Idag när vi kom hem från en promenad till torget så hittade vi ett paket utanför dörren.. Inget kort eller nått så det är väldigt spännande! :)



Någon som känner sig skyldig???

Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag, i våran lilla familj har det bytts presenter :) Fast om jag ska vara helt ärlig så tjuvstartade vi igår..
                                      

   
Till Lilla J från oss             Till Lilla J från Moster          Till Lilla J från mormor
                                               Lotta o Lasse



Till T från mig och Lilla J

   
Till mig från T och Lilla J

Gah!!

Fy vad jag blir trött, jag kan ju inte!

Försöker fixa med bloggen men jag har varken kunskapen, eller framförallt tålamodet till det.. tankarna vill inte stanna tillräkligt länge på en sak för att jag ska hinna göra färdigt ngt innan jag är någon helt annanstans i tankarna.

Är det sån här man ska vara nu? trött, ofokuserad, teflonminne och överlycklig!

Nu vankas tydligen massage.. vet inte vad det tagit åt sambon, men bäst att passa på innan han ångrar sig :)

Det bästa jag hört på länge!

Måste ju bara dela med mig av det här otroligt roliga! Jag höll på att kissa ner mig när jag lyssnade (jaja, ingen bedrift kanske med tanke på att jag inte gör mina knipövningar, men ändå!)


http://www.youtube.com/watch?v=rDBL0OrvK-Y

Egentid?

T tog med sig Lilla J och hundarna till torget en sväng, så ska jag ta bilen ner och möta dom om en stund.

-Åh, vad skönt, egen tid! Här ska tiden utnyttjas till max!

Och vad händer? Jo, jag sitter här och matar och klappar elektroniska katter, hundar och fiskar i Happy pets, Happy aquarium?!


Promenad, fika, torget.

Idag fyller Moster Lotta år! grattis till henne! hon e riktigt gammal nu men kul att hon fortfarande hänger med hyfsat iaf. (inget hem på några år iaf). Tog en promenad dit med mamma, Lilla J och hundarna, riktigt mysig promenad! Fikade lite och sen fortsatte vi ner till torget, kollade lite i affärer och sen mat på Tiamo.

Så mysigt att vara ute med vovsingarna när det är snö! Dom älskar det verkligen. Busar och har sig :)

     


Idag satt Lilla J för första gången i en Hokus Pokus stol :) Med egen sked dessutom, fast hon hade ju tyvärr inget på den. Hon börjar bli stor min lilla sessa. Och som hon har pratat idag! Hela dagen har hon hållt på och jollrat, hehe.. Det låter så mysigt när hon sätter igång, så roligt! Hon är nästan alltid glad med, det är helt underbart.

 

Förresten så har jag fått lite finare design på bloggen nu :) Josen-gosen som hjälpt mig! Nån dag kanske jag kan ta och fixa sånt själv, men tills dess är det ju bra att ha en sådan duktig och snäll jos. puss på dig!

Vi var ju på babysim igår också, det gick bättre. Så det känns som om vi gör framsteg hela tiden. Det blev inget dyk men vi fick lov att skvätta vatten på henne med en leksak, både i ansiktet och över huvudet (så det rann ner över ögonen). Förhoppningsvis så går det bättre och bättre hela tiden nu så att man kan dyka snart. Efter sex månader så måste man ju lära dom dyka på ett annat sätt eftersom reflexen försvinner då så förhoppningsvis hinner vi innan det.

M som i mysmåndag

Idag har det varit en lugn och mysig dag, inte gjort mer än nödvändigt. Mest har jag försökt skriva listor på vad som ska fixas inför Lilla J´s namngivning och funderat på upplägget kring den.

Dopsmycke till Lilla J är beställt så sen ska det bara "pimpas" till lite :) Nästan alla har hört av sig om dom kommer eller inte så det känns bra, vi beställer ju mat å tårtor nu idag så kan ju vara bra att veta hur många man blir..

Tog lite söta bilder på Lilla J idag efter badet:


Söndag

Jaha, då lider helgen mot sitt slut och imorgon börjar allt om igen. Snart är det iaf tisdag och dags för babysim igen :)

Fick iaf en mysig avslutning på helgen i form av middag på Harrys med min lilla familj, Mamma, John och Jimmy. Det var trevligt, skönt att slippa laga mat också :) Var nere på torget i förmiddags också (om man nu kan kalla det för förmiddag när klockan är ett?) och tog en fika med mamsen å john, sen gick jag lite i affärer och stötte till min förtjusning på Jos och hennes mor på cubus. Självklart passade jag på att tvinga på dom mitt sällskap tills jag blev hämtad av T.

hmm.. jag hade massor som jag hade tänkt skriva om men nu har jag ju glömt bort allt.. :/ Minnet är inte vad det borde vara.. först graviditeten å nu ammningen, men vad ska jag skylla på efter det då? Om nu inte minnet mirakulöst återställs så fort lillan slutar hänga i pattarna så känns det ju som om jag eventuellt ska försöka hitta något annat att lägga skulden på.. för åldern känns väl lite väl tidigt att skylla på.. eller? jaja, om jag kommer på vad det var jag tänkt skriva så återkommer jag :) annars så får ni sova så gott!

Krams

Babysim med liten J!

Vi går på babysim med Lilla J en gång i veckan och det är riktigt roligt! Det hade iof kunnat vara ännu roligare om hon också hade tyckt att det var kul. Men det kommer nog snart :) Jag och T tycker iaf att det är veckans höjdpunkt att åka till simhallen och bada med våran lilla sessa.


Jag tänkte att jag skulle lägga upp några bilder från första badet :)



Ni ser ju själva hur otroligt kul hon tycker att det är.


Visning och grekisk mat!

Idag har vi haft visning på lägenheten, fy vad det är segt att städa och göra iordning inför sånna saker. Ta bort allt som kan antyda att levande människor bor där :/ Men men, nu är det över iallafall så nu kan man se framåt istället. Längtar såå tills vi ska flytta härifrån, ska bli så underbart mysigt att inreda Lilla J´s rum!

Medans visningen var så passade vi på att åka in till Gbg och hämtade hundarna hos T's mamma och slängde i oss käk på Plaka (mmmmm, älskar maten där!). fick en finfin jacka till Lilla J oxå som hon förhoppningsvis kommer kunna ha nån vår i framtiden :) Mätta och belåtna begav vi oss hemåt och nu sitter man här framför datorn och bara jäser (och då är det ändå åtta timmar sedan vi åt)..

Lilla J ligger och sover i våran säng och det är bra konstigt med små barn. Fattar inte hur man kan sakna henne när hon ligger i rummet bredvid, men det gör jag! Fast om hon vaknar och skriker så är det ju inte lika roligt, det bästa som finns är att vakna av att hon ligger och jollrar bredvid en på morgonen :)

Plötsligt händer det!

Efter att ha tänkt tanken att börja "blogga" som det så modernt heter, så har jag nu tagit klivet! Det har bara tagit ca 1 år att ta tag i saken :)
Tanken kom ju när jag blev gravid med min sessa, Lilla J, och nu är ju hon 4 månader, men vad är det man säger; bättre sent än aldrig!

Så plötsligt har det nu då hänt, bloggen är skapad och nu är det ju bara att sätta igång och skriva. Vi får väl se om det kan komma några intressanta inlägg..  Om inte annat så lär det iallafall hamna en mängd ointressanta inlägg här som man kan slöläsa när man inte orkar med något annat som kräver att man anstränger sig.

Until we meet again. kör försiktigt och glöm inte mössan!

RSS 2.0