Regn och rusk!

Idag är det riktigt höstväder ute, regnet öser ner och det blåser och är kallt. Då passar jag och lillan på att ta en mysig innedag med mys i soffan under täcket varvat med lite lek med lera och sen efter lunch och vila så får vi se vad vi hittar på :) underbart att få en sån här kvalitetsdag med min lilla tös!

/ Sandra


Namngivning

Nu är vi hemkomna från Junis namngivning som var jättemysig :) så fint allting och massa god mat och tårta!

Jag hann få färdigt presenten i tid och blev riktigt nöjd med resultatet, hoppas att Juni kommer tycka om den när hon blir större :) Jag köpte ett smyckeskrin som jag gjorde om så att det blev personligt till Juni med hennes födelseuppgifter och i grunden använde jag en bit av tapeten som hon har i sitt rum.

Så kul att ha en plats där jag kan sitta och pyssla med mina grejer och får jag bara lite bättre förvaring så kommer det bli perfekt! Lite lättare att pyssla när man slipper ha allt nerpackat i flyttlådor så man knappt ser vad man har för material att använda sig av.

Här kommer bilder på presenten :)

/Sandra




Gravidboxar

Igår hämtade vi ju två gratis gravidboxar, en från babyproffsen (babybox.se) och en från kronans droghandel. Jag blev faktiskt lite besviken på babyboxen från babybox.se då jag minns att sist jag var gravid och hämtade den så var det massa fina och bra saker till både mig och bebisen. Nu tyckte jag att det var ganska dåligt med det..

Babybox.se:
- två småflaskor schampo från head&shoulders
- tre plastskedar från Hipp
- två pampers blöjor strl 1
- tolv våtservetter från pampers
- trosskydd från always
- tidning och div. Rabattkuponger

Kronans droghandel:
- liten förpackning med prover från Sebamed (olja, blöjsalva och liten badleksak)
- stort paket våtservetter och handdesinfektion från kronans droghandel
- flux munskölj 90ml
- pysventil för gaser hos spädbarn
- tidningen mama från i somras
- några rabattkuponger

/ Sandra


Gratis är gott

Idag ska vi förhoppningsvis komma iväg och hämta två gravidboxar, man får nämligen lite gratis saker från olika ställen när man är gravid :) fet jobbiga är att man måste skriva ut sitt mail man fått från företagen och ta med sig det till affären man hämtar ut boxen på och våran skrivare är inte i funktion för tillfället. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det men jag får försöka hitta någon under dagen som kan skriva ut dom. Om mamma kommer in idag kanske hon kan göra det. Den ena var man tvungen att ha ett medmera-kort för att kunna hämta ut så där får vi ta T's medlemsnummer å hoppas att det funkar med mitt namn ändå.

Sen tänkte jag kolla lite efter namngivningspresenter till lilla Juni som vi ska "fira" imorgon :) jag håller på med en personlig present till henne som ni kan få se efter imorn men tänkte att jag nog vill köpa ngt också. Förhoppningsvis kan vi hinna med att äta nått gott i stan också :)

Nu blir det frukost med min goding och sen ska hon till förskolan.

/Sandra


Stress, höstmys, vila, grejja osv

Många känslor på en gång idag..
Stress över att bebisen snart är här och jag inte ens har packat bb-väskan eller gjort allt färdigt här hemma. Samtidigt njuter jag av hösten och alla fina färger utanför, önskar bara att jag hade haft kraft, pengar och idéerna till att göra fint både inne och ute.

Nått som ändå känns väldigt skönt är att Lilla J har ett underbart fint rum som sånär som på ett par tavlor och överkast är helt färdigt :)

Nä, nu får jag gå och ge Eddie lite mat sen blir det lite vila och om jag hinner kanske jag kan vika in lite bebiskläder sen :)

/Sandra


Frukostmys med liten J

Idag ska Lilla J fotograferas på dagis så det blir fina uggleklänningen och flätor sen är det bara att hålla tummarna att hon inte hinner smutsa ner sig innan korten ska tas.

Om fem minuter ska hon vara på förskolan, tror vi blir lite sena idag...


Tack Älsk!

Mmmmm julmust!! :)


Julmust....

Julmusten är slut här hemma och jag har sån abstinens!!

Annars är det som vanligt, fullt kaos i magen där bebisen verkar försöka ta sig ut genom att sparka och trycka på alla håll och kanter. Har dock svårt att tro att det kommer fungera, även om det ibland känns som om magen ska spricka när det bultar som mest.

Idag är det iaf exakt två veckor kvar till beräknat förlossningsdatum så inom en månad borde lillskrutten vara här hos oss :) vilket betyder att jag borde packa bb-väskan och förbereda lite hemma kanske...
Eller så kanske jag ska... Å där ringde sambon och meddelar att han är på väg hem :) kanske inte borde bli så glad då han kommer hem för art han mår dåligt men det är svårt då det är mysigt att ha honom hemma hos mig :)

/Sandra


Vecka 38 :)

Det börjar närma sig slutet äntligen...


Första bion för min lilla tös :)

Idag har vi varit och kollat på bio hela familjen, knattebio nere på fregatten var det och Lilla J tyckte att det var väldigt spännande :) ca 20 min lång var den så det var alldeles perfekt för första film så man kan se om hon klarat sitta still och vara någorlunda tyst :) Det gick jättebra och hon satt så snällt med sin festis och sina popcorn!

En sväng förbi mammas och Johns nybygge blev det innan också och nu är det inte långt kvar innan dom flyttar in på riktigt. Tror dom skulle få nycklarna på måndag eller tisdag. Ska bli spännande att se hur det blir när alla möbler är på plats och det mer ser ut som ett hem :)

Nu blir det snart middag och sen glass med maränger och chokladsås!

/Sandra


Affärer jag borde (vill) besöka

Jag skulle vilja åka till stan ngn dag och titta lite i affärer. Framförallt för att få in lite nytt här hemma med härliga färger och även för den där förvaringen till pysselrummet som jag tjatar så om hela tiden.

- Lagerhouse
- Ordning och Reda
- Åhléns
- Panduro

T.ex

Och om jag nu ändå ska åt det hållet så vill jag passa på att hämta babyboxen på babyproffsen samt gravidboxen från kronans droghandel.

Undrar om jag kan lyckas övertala min käre fästman om en liten tripp i helgen kanske?

Nån som har nått superbra tips på webbshoppar med fina inredningsgrejer??

/Sandra


Rastlös

Idag är jag rastlös och fastän jag vet att jag borde vila så känner jag mig superstressad och vill så gärna fixa och greja..

I källaren börjar lek/pyssel/gäst-rummet ta form, idag ska vi köpa en gunga och sen vill jag gärna ha en ribbstol till barnen. Pysselhörnan har fått ett skrivbord som hänger på väggen och jag måste bara få till det med förvaringen så att jag kan få lite ordning då allting ligger huller om buller ovanpå skrivbordet just nu..

Kanske ska försöka få tag på lite tyger eller presentpapper så jag kan klä om lite lådor till förvaringen, måste verkligen få lite struktur känner jag.

Kom förresten på att jag har mina mormors-rutor att pilla med också, så jag kanske kan virka lite idag.. Det är ju rogivande och jag kan sitta ner i lugn och ro :)

/Sandra


Riktig höstdag

Igår var det en sån där dag när man bara ville vara inne och mysa hela dagen, så lilla J fick stanna hemma från förskolan vilket så här i efterhand (eller ungefär fem minuter efter att vi bestämt det) inte kändes som en lika bra idé längre. Visst var det mysigt men en trotsig treåring har en tendens att, hur ska jag säga, förstöra mysdagar med sina utbrott och allmänt vrål och gap.

På eftermiddagen kom min kusin hit med sina två grabbar iaf så då fick dom ju leka och busa :) mamma kom också hit en sväng och hann nog bli ganska trött av barnens spring och skrik tror jag :)

Nu skall jag iaf göra i ordning mig och mitt lilla monster och sen ska hon köras till förskolan!

Lite mys blev det allt:

/Sandra


Oct. 11, 2012

Lämnat godingen på förskolan och slängt i mig frukost. Nu blir det lite surf på panduros hemsida för att se om jag kan hitta lite rea-fynd :) Nu när skrivbordet börjar komma på plats så behövs ju lite förvaringslösningar och prylar.
I eftermiddag tar vi oss en tur ut till Harry och hans lillasyster Fannie för att hälsa på och få se den lilla prinsessan :)
Men nu blir det jag och min lilla bärbara i en liten stund innan jag ska ta tag i lite måsten här hemma.

/ Sandra


Snickeri

Skrivbordet som skall upp i vad som ska bli min pysselhörna börjar ta form :) vi har oljat in bänkskivorna och satt upp konsoler längs ena väggen. Imorgon hoppas jag att allt ska ha torkat så vi kan få upp det på väggen och jag kan börja planera för förvaringen av alla pysselgrejjer och dator osv.


Äntligen!

Nu har jag fått tag i matt dinnimans snygga kort som finns hos Ikea! Varenda gång jag varit där så har dom varit slut, men i helgen så lyckades jag få tag på dom, YES!

Nu ska jag bara skaffa ramar i olika former och sen ska dom upp ovanför dagbädden i gästrummet.

Förhoppningsvis blir vi även färdiga med skrivbordet som ska upp i min pysselhörna där nere under veckan också, det ska bli så roligt att plocka upp alla mina saker som stått i flyttlådor sen vi flyttade hit för över ett år sedan. Har massa projekt och idéer som skall påbörjas så fort jag får någonstans att sitta :)

/ Sandra


Mmm must :)

Min underbara sambo kom hem igår med massa 33cl småflaskor julmust! Denna underbara dryck som är en stor fara för mina stackars tänder men som inte går att låta bli för den är ju såå god!
Det svåra nu blir att inte halsa i sig hela backen på en gång...

Nu ska jag försöka komma igång med städning och få i mig lite mat, sen blir det hämta mini och även min lillasyster så nu får jag skynda mig lite här..

/ Sandra


RSS 2.0